20
Jun

Atentie la campioni!

   Posted by: admin   in

Nu va lasati pacaliti: nu orice caine care are trei titluri CAC este campion!
____________________

Regulamentul cere “cel putin trei titluri CAC, de la cel putin trei arbitri diferiti, intr-un interval de timp de minimum 7 luni. Pentru omologarea titlului R.CH. vor fi luate in considerare: 1xCAC obtinut in expozitie C.A.C.I.B., 1xCAC obtinut intr-o expozitie nationala C.A.C. sau de club si 1xCAC obtinut intr-o expozitie de Campionat.”

Multi crescatori strang trei titluri CAC si isi prezinta cainii drept Campioni Romania, dar acest titlu nu este valabil daca nu exista o diploma emisa de Asociatia Chinologica Romana si el nu va fi trecut pe pedigree-ul puilor pe care ii achizitionati. Expozitiile de campionat sunt foarte putine (3) pe an si interesele foarte multe… Sa strangi pe merit aceste titluri este aproape imposibil. Or, fara acest titlu din expozitia de campionat, diploma nu se elibereaza. Deci cainele nu este Campion Romania doar prin 3xCAC!

Cel putin asta a fost experienta mea, deoarece si la Lord, si la Landy, mi-a fost refuzata diploma, desi aveam numeroase titluri CAC! Dar, fiind campioni in alte tari, am aplicat regula “titlul CAMPION ROMANIA va fi acordat si cainelui care este deja campion al unei tari membre F.C.I. si care obtine titlul CACIB intr-o expozitie din Romania.”